Voor Schoonmaakbedrijf Orion uit Zaandam was NEMO één van de eerste, grote klanten. Dat was meteen een uitdaging, want NEMO is niet het makkelijkste museum om schoon te houden. Vijf verdiepingen vol vreemde exhibits, interessante stukjes technologie, een laboratorium vol proefjes en het gehele dakterras van NEMO vallen onder de zorg van Orion. Inmiddels maakt Orion al 12 jaar schoon bij NEMO, nog steeds met net zo veel plezier en zorgvuldigheid als op de eerste dag.

De uitdaging

Iedere ochtend moet NEMO vóór half tien tot in de puntjes klaar zijn voor de nieuwe dag, zodat de nieuwe lading enthousiaste bezoekers volop kan genieten van het museum. Met zo’n 6500 m2 en enorme hoeveelheid aan vreemde exhibits is dat een behoorlijke uitdaging.

“Museumnacht is bijvoorbeeld een uitdaging. Dan is er een enorme doorloop van zo’n 10.000 mensen. Er is een DJ en een dansvloer, dat kan enorm vies worden. Alles moet de volgende dag weer helemaal netjes zijn voor de bezoekers die om half tien staan te popelen om NEMO in te gaan. Dat is best een uitdaging.”

NEMO Science Museum te Amsterdam heeft als missie om op “een interactieve en laagdrempelige manier wetenschap en technologie dichter bij het publiek te brengen” (NEMO). De bezoekers worden uitgenodigd om alles uit te proberen, te doen, te ondervinden en vooral om alles aan te raken. Er zijn bijvoorbeeld touch-screens waar bezoekers hun IQ kunnen testen, exhibits waar bezoekers mee kunnen spelen, tentoonstellingen, extra activiteiten en interactieve installaties. Dat brengt een extra schoonmaak uitdaging met zich mee, ten opzichte van musea waar bezoekers juist zo min mogelijk mogen aanraken.

De oplossing

Met een team van vijf vaste ochtend krachten en één fulltimer die overdag alles in de gaten houdt, zorgt Orion ervoor dat NEMO altijd tip top in orde blijft. Tijdens de drukke weekends en schoolvakanties zijn er twee fulltimers overdag aanwezig, om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Dit was meteen één van de verbeterpunten die Schoonmaakbedrijf Orion doorvoerde. Ook brachten ze moderne schoonmaak technologieën met zich mee, zoals verschillende nieuwe schoonmaakmachines en de i-mop.

Een ander verbeterpunt was het contact: Orion is altijd bereikbaar en staat altijd voor NEMO klaar.

12 jaar geleden werd er een team aangenomen die exclusief voor de schoonmaak van NEMO zouden zorgen, onder bezielende leiding van Wilco de Vries, oprichter van Orion. De schoonmakers gaan ‘s ochtends rechtstreeks naar NEMO, waar al hun schoonmaakspullen staan. Hierdoor voelt het alsof de ze bij NEMO zelf werken, en worden ze echt onderdeel van het team.

De samenwerking was vanaf dag één goed. NEMO was tevreden met het resultaat en ontving het team van Orion met open armen.

“Bij NEMO voelt het alsof we onderdeel zijn van het team, ook al zijn we een extern bedrijf. Dat is ontzettend goed voor de samenwerking en voelt heel hecht. We worden uitgenodigd op kerstborrels en voelen ons altijd welkom”.

Het resultaat

Eén van de grootste krachten van Schoonmaakbedrijf Orion is de constante kwaliteit. Orion blijft zich focussen op bestaande klanten en zorgt altijd dat ze sterk blijven presteren. De samenwerking tussen NEMO en Orion houdt al 12 jaar lang stand en zal nog vele jaren blijven.

Schoonmaakbedrijf Orion blijft flexibel en kijkt door de bril van de bezoeker. Is het pand netjes, is alles schoon, ligt er stof? Zo zorgen ze voor kwaliteit. Natuurlijk zijn er uitdagingen, maar Orion is altijd bereid om deze met beide handen aan te pakken.

De kracht van Orion? Ze blijven altijd even professioneel, transparant, betrokken en 100% te vertrouwen.

Ben je enthousiast geworden van het succesverhaal achter NEMO?

Neem contact op met Wilco en zorg dat jouw bedrijfsruimte/kantoor, museum of zorginstelling ook zorgeloos brandschoon blijft.

Contact opnemen