Wie wij zijn


Wij zijn Orion, een schoonmaakbedrijf met mensen die hard werken en dat gegroeid is door echt op ons eigen gevoel af te gaan. Orion werd in 1992 opgericht door Wilco de Vries en is uitgegroeid van zelfstandige glazenwasser tot een klassiek schoonmaakbedrijf dat zorgt voor de dagelijkse schoonmaak van grote bedrijfspanden en kantoorgebouwen, zoals musea, verzorgingsinstellingen en VvE-wooncomplexen.

Waar we voor staan

Door actief bij onze projecten langs te gaan houden we het contact met onze opdrachtgevers en ons personeel persoonlijk. Op locatie bespreken we dan wat goed gaat en wat beter kan.

We zijn een professioneel bedrijf met liefde voor het vak. Door mee te denken met de wensen van de klant maken we een plan op maat. We kijken altijd door de ogen van een bezoeker, gebruiker, medewerker, bewoner, etc. naar de plekken die we schoonmaken. Zo zien we niets over het hoofd.

Duidelijkheid en transparantie, dat is waar wij voor staan. Zowel in onze communicatie als over de tarieven die we hanteren. Zo weten klanten precies wat ze van ons kunnen verwachten.

We geloven dat je het beste resultaat behaalt door een band te creëren met de mensen met wie je werkt. Zo bouwen we een langdurige samenwerking op met onze klanten en ons personeel.

Als bedrijf staan we voor het leveren van kwaliteit. Dat vinden we vanzelfsprekend. We hebben oog voor detail en gaan net een paar stappen verder om goed werk af te leveren en eventuele problemen op te lossen. Dat principe geven we al onze medewerkers mee.

Hoe werken we


We leveren maatwerk

Iedere werkplek en klant is anders, daarom leveren wij werk op maat. Door in gesprek te gaan en ervaringen te delen komen we samen tot een plan van aanpak. Als geen ander weten we hoe een bezoeker of gebruiker een ruimte ervaart. Daardoor zien we niets over het hoofd.

We zijn altijd betrokken

Voor ieder project wordt een projectleider aangesteld, die de eerste weken intensief begeleid wordt door het kernteam. Zodra de werkzaamheden soepel verlopen, gaan we vaak langs op locatie om bij te sturen waar nodig. We vinden het fijn om ter plaatse te overleggen en te evalueren. Mochten er onverwacht problemen zijn of is er extra hulp vereist, dan lossen we dat dezelfde dag op.

Onze specialisatie

We zijn gespecialiseerd in de schoonmaak van grote panden, zoals musea, VvE-wooncomplexen, verzorgingstehuizen, bedrijfspanden en kantoorgebouwen. NEMO Science Museum, Madame Tussauds, WeWork, Amsterdam Dungeon en de Kauwgomballenfabriek horen tot onze opdrachtgevers. We verzorgen dagelijks schoonmaakonderhoud en kunnen ook voorzien in glas- en gevelreiniging en vloeronderhoud.

Kernteam


Wilco de Vries

Eigenaar

Ik neem sinds het begin met veel enthousiasme verantwoordelijkheid voor alles dat bij het werk komt kijken. Dat was al voor ieder raam afzonderlijk toen ik zelf glazenwasser was en inmiddels voor alle projecten van Orion.

Evelien de Vries

Mede-eigenaar

Ik doe mijn werk met veel plezier. De eerste jaren op de achtergrond tegenwoordig heb ik mijn eigen contacten met personeel en klanten. Aandacht en interesse staan bij mij hoog in het vaandel voor de mensen waar ik mee werk.

Sabrine de Goede

Rayon Manager

Ik ben verantwoordelijk voor de afdeling personeelszaken. Ik ben geïnteresseerd in mensen en vind het belangrijk dat collega’s op een fijne manier kunnen werken. Managen van de arbeidsrelatie is de ‘key’ om ervoor te zorgen dat het beleid van Orion zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Soufiane Faz

Rayonleider

Ik ben meer dan tien jaar geleden begonnen als schoonmaker en werd na vijf jaar leidinggevende. Door de hechte samenwerking werk ik met veel plezier bij Orion. Ik regel het contact tussen de klant en mijn collega’s. Als er een probleem is, zorg ik er altijd voor dat we het binnen een dag hebben opgelost.

Paula Fontijn

Boekhouding

Ik ben sinds december 2023 werkzaam bij Orion en verzorg de financiële administratie. Mijn focus ligt voornamelijk op het ondersteunen van onze klanten.

Abdel Aarbaoui

Rayonleider

“Het team van Orion wordt niet als een onzichtbare schoonmaker gezien, wat vaak wel het geval is. Het team is overal welkom en een belangrijke spil in organisaties. Gezamenlijk blijven we naar schoonmaakoplossingen zoeken”. De schoonmaak van alle WeWork locaties in Amsterdam vallen al vijf jaar lang onder de leiding van Abdel Elaarbaoui.

Jan van Rijn

Glazenwasser en ZZP-er bij Orion

Ik werk al vanaf het begin samen met mijn broer Wilco. Ik ben glazenwasser en af en toe doe ik schoonmaakwerk. De mensen die bij Orion in dienst zijn leveren echt goed werk af en Wilco en Evelien staan gelukkig altijd open voor feedback.

OSB-Keurmerk

Orion is aangesloten bij de OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) en garandeert hiermee kwaliteit en betrouwbaarheid. Bedrijven die zijn aangesloten bij de OSB werken volgens extra eisen bovenop de wettelijke regels.

OSB-Keurmerk

Orion is aangesloten bij de OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) en garandeert hiermee kwaliteit en betrouwbaarheid. Bedrijven die zijn aangesloten bij de OSB werken volgens extra eisen bovenop de wettelijke regels. Hierin wordt de communicatie tussen het schoonmaakbedrijf en de opdrachtgever geregeld, maar ook het meten van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.